ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΚΥΒΕΛΕΙΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΑΦΟΙ ΠΑΜΠΙΡΗ

Διεύθυνση: ΤΡΙΚΑΛΩΝ 8 Τ.Κ.: 42200
Περιοχή: Καλαμπάκα Κατηγορία: ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ – ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Τηλέφωνο: 2432022392 Fax: 2432022392
Κινητό: - E-mail: -
Υπεύθυνος: ΠΑΜΠΙΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Τηλέφωνο υπεύθυνου: -
Ιστοσελίδα:
Το ζαχαροπλαστείο "ΚΥΒΕΛΕΙΑ" αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της νεότερης ιστορίας της Καλαμπάκας. Πρωτοάνοιξε τις πύλες του το 1926 στην πλατεία της παλαιάς Καλαμπάκας όπου σήμερα βρίσκεται ο Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος απο τον Αντώνη Αθανασούλα. Την περίοδο εκείνη ήταν η μοναδική μεγάλη αίθουσα στην πόλη και φιλοξενούσε κάθε είδος εκδήλωσης όπως χωροί, ακόμα και θεατρικές παραστάσεις. Περί το 1937-1938 το κατάστημα μεταφέρθηκε στην τοποθεσία που βρίσκεται σήμερα με ζαχαροπλάστη τον Δημήτριο Πα...
Επισκέπτες: 3784

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΚΥΒΕΛΕΙΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΑΦΟΙ ΠΑΜΠΙΡΗ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΚΥΒΕΛΕΙΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΑΦΟΙ ΠΑΜΠΙΡΗ

Το ζαχαροπλαστείο "ΚΥΒΕΛΕΙΑ" αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της νεότερης ιστορίας της Καλαμπάκας.

Πρωτοάνοιξε τις πύλες του το 1926 στην πλατεία της παλαιάς Καλαμπάκας όπου σήμερα βρίσκεται ο Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος απο τον Αντώνη Αθανασούλα.

Την περίοδο εκείνη ήταν η μοναδική μεγάλη αίθουσα στην πόλη και φιλοξενούσε κάθε είδος εκδήλωσης όπως χωροί, ακόμα και θεατρικές παραστάσεις. Περί το 1937-1938 το κατάστημα μεταφέρθηκε στην τοποθεσία που βρίσκεται σήμερα με ζαχαροπλάστη τον Δημήτριο Παμπίρη και Αριστοτέλη Αθανασούλα. Εκεί λειτούργησε μέχρι το 1941 όπου διεκόπη η λειτουργία του μέχρι το 1947 λόγω κατοχής και πυρπόλησης της Καλαμπάκας.

Σήμερα σε έναν ανακαινισμένο χώρο ο οποίος αποτελεί κόσμημα για την πόλη της Καλαμπάκας αν και έχουν περάσει 86 χρόνια θα βρείτε όπως πάντα φρέσκα όλα τα γλυκά μας, φτιαγμένα πάντα με την ίδια παραδοσιακή συνταγή από αγνά υλικά και φυσικά φτιαγμένα με μεράκι.

Στο ζαχαροπλαστείο μας μπορεί να βρει κάποιος την μοναδική μας "ΣΠΑΤΟΥΛΑ" την οποία προτιμούν πολλοί Έλληνες και Ξένοι όπως επίσης και τους μοναδικούς κορνέδες μας, τα σιροπιαστά μας, το παγωτό μας και πολλά άλλα...

ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ ... ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ !!!